Jak na chytrý způsob servírování jídel a pití během akcí? Používejte moderní jedlé nádobí

Za pěkného počasí roste chuť dělat různé pikniky, party a další soukromé či veřejné akce. Jejich součástí běžně bývá také servírování pokrmů a osvěžení v podobě nápojů. Často se však zejména na větších akcích spotřebuje ohromné množství plastového nádobí a kelímků, což rozhodně není dobré z hlediska životního prostředí. V poslední době proto logicky roste obliba speciálního jedlého nádobí.

Přednosti jedlého nádobí oproti jednorázovým plastovým a papírovým potřebám

Pod pojmem jedlé nádobí si lze představit talíře, ale také například jedlé lžičky, potažmo jedlá brčka do nápojů a řadu dalších potřeb, jež se při stolování běžně využívají. Základním principem je to, že jedlé nádobí nemusíte po použití vyhazovat do odpadu jako v případě papírových či plastových talířků. Stačí se do něj jednoduše zakousnout a během chvilky z tohoto nádobí nezbude vůbec nic. Šetří se tak životní prostředí, neboť se nemusejí v takovém množství vyrábět plastové varianty, které se pak mnohdy povalují volně po městech, parcích a lesích. Pakliže vám jedlé nádobí nezachutná, stačí jej vhodit třeba na kompost, kde se během několika dní rozloží a vstřebá do ostatní půdy.

Z čeho se jedlé nádobí dělá?

Jedlé lžičky a další nádobí se vyrábí z přírodních surovin. Nejčastěji jde o pšeničné otruby, ale také různé zbytky ovoce a zeleniny, případně rovněž těstoviny, z nichž se vytvářejí třeba jedlá brčka do nápojů. Vše je zdravotně nezávadné a dá se lehce zkonzumovat, čímž si zpestříte stravu a nenecháte po sobě žádný nepořádek.

Jedlé nádobí se už před několika lety stalo velmi populární v severských zemích a dnes konečně dorazilo v plné parádě také do Česka. Nabízejí jej zatím jen vybrané obchody, dá se ale předpokládat, že obliba jedlého nádobí nadále výrazně poroste. A spolu s tím se jistě sníží i ceny, takže se stane dostupnější pro méně movité občany a malé provozovny. Už nyní se ale jedlé lžičky, brčka, talíře a kelímky dají zakoupit poměrně levně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*